- llobarro (o un peix de carn consisitent preferentment blau com
tonyina, verat o orada (peix blanc) – no és escabetx per a sardines)
- 5 grans d’all
- 300 ml oli d’oliva
- 2-3 cebes
- 200 ml vinagre (de cava)
- 2 fulles de llorer
- farigola, orenga, pebre en gra
- pebre vermell en pols
- farina i sal
Tallar el peix a rodanxes, salar i enfarinar. Fregir en abundant oli i un cop fregit posar en una safata.
En el mateix oli posar: el llorer, l’all, pebre en gra i una mica d’orenga, 2-3 cebes a làmines i al cap d’una estona el pebre vermell (dolç+picant al gust). Remenar i afegir un got de vinagre i quan s’hagi evaporat una mica, mig got d’aigua.
Coure una estona i abocar sobre el peix. Enfornar 10-15 minuts.
Retroenllaç: Llobarro en escabetx | Celler-Adocse