Ous a la cartuja amb arròs pilaf

  • 300 gr arròs
  • 1 fulla de llorer
  • nou moscada
  • 500 ml llet
  • 3-4 tomàquets madurs
  • 1 llata d’anxoves
  • 1 gra d’all
  • 4 ous
  • 1 ceba
  • mantega
  • oli, sal i pebre
  • farina

Untar 4 motlles de flams amb mantega fosa. Posar-hi sal i julivert trinxat i un ou.

Coure al bany maria vigilant que no bulli mai uns 10-15 minuts que quedi la clara feta però no del tot.

En un cassó posar mantega, oli, un gra d’all trinxat, llorer, nou moscada i un cop fregit afegir l’arròs i torrar-lo. Un cop torrat afegir el doble d’aigua que d’arròs (si es cou en cassola de fang, el triple d’aigua que d’arròs). Posar al forn 20 minuts.

Pelar els tomàquets i deixar-hi només la carn, apartar les llavors i el líquid. Passar pel minipímer la carn.

Fregir una ceba trinxada amb mantega, afegir farina, remenar i afegir el tomàquet. Coure una mica el tomàquet i afegir la llet per fer una beixamel clara.

Desenganxar amb un ganivet les vores de la flamera i picar sobre el marbre per desmotllar els ous.

Servir els ous amb l’arròs, la salsa i les anxoves.

One thought on “Ous a la cartuja amb arròs pilaf

  1. Retroenllaç: Ous a la cartuja amb arròs pilaf | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s