- 1 kg de conill de vedella (morcillo)
- 2 cebes
- 250 gr xampinyons
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 2 ous
- 40 gr mantega
- 40 gr farina
- 4-6 patates petites
- sal, pebre i oli
En una olla amb aigua posar la carn a trossos, la ceba pelada i sencera (amb un tall en forma de creu a la part superior), la pastanaga pelada i sencera i el porro sencer. Salpebrar i coure durant 1 hora. S’ha d’anar escumant per treure les impureses.
Netejar els xampinyons i posar-los sencers en un cassó. Cobrir-los amb aigua i el suc d’una llimona. Coure un parell de minuts i reservar el líquid de la cocció.
En una altra olla, coure les patates senceres sense pelar. Quan estiguin cuites, pelar-les, partir-les per la meitat i fregir-les amb mantega.
Fer una velouté desfent la mantega (40 gr) i després s’hi afegeix la farina (40 gr). Coure una estona i afegir el líquid de la cocció dels xampinyons i anar remenant per aconseguir una salsa espessa. Perquè no quedi tant espessa, afegir caldo de coure la carn i les verdures.
Ja fora del foc, afegir a aquesta salsa 2 rovells d’ou i remenar amb varilles.
Servir la carn a trossos amb els xampinyons i les patates i la salsa per sobre.
Retroenllaç: Vedella guisada amb patates al julivert | Celler-Adocse