Calamars farcits amb crema de gambes i ametlles

  • 2 llesques de pa sec
  • 4-8 calamars (segons mida)
  • pèsols
  • 3 cebes
  • 250 gr gambes
  • 40 gr ametlla
  • 2 ous durs
  • llet
  • 2 grans d’all
  • tomàquet concentrat

Netejar els calamars i separar el cap de la bossa. Pelar les gambes i reservar els caps i les pells.

Trinxar les potes dels calamars, 2 cebes i les gambes. Fregir primer les potes, a continuació la ceba i tot seguit les gambes.

Seguidament escórrer el pa que haurem posat en remull amb llet i afegir als ingredients fregits. Si quedés una massa seca, afegir  llet. Agregar tomàquet concentrat, ous durs ratllats i salpebrar.

Farcir els calamars, lligar-los amb un escuradents, enfarinar i fregir. Reservar.

Per fer la salsa, posem una ceba a quarts, els caps i les pells de les gambes i els grans d’all en una paella i ho fregim una estona. A continació hi afegirm vi i tomàquet concentrat i ho deixem coure 10 minuts. Si quedés sec, se li pot afegir fumet. Passar aquesta salsa pel colador xinés. Ratllar les ametlles i incorporar-les a la salsa.

Posar els calamars en una cassola i regar amb la salsa i els pèsols i coure 10 minuts més.

One thought on “Calamars farcits amb crema de gambes i ametlles

  1. Retroenllaç: Calamars farcits amb crema de gambes i ametlles | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s