- 2 llesques de pa sec
- 4-8 calamars (segons mida)
- pèsols
- 3 cebes
- 250 gr gambes
- 40 gr ametlla
- 2 ous durs
- llet
- 2 grans d’all
- tomàquet concentrat
Netejar els calamars i separar el cap de la bossa. Pelar les gambes i reservar els caps i les pells.
Trinxar les potes dels calamars, 2 cebes i les gambes. Fregir primer les potes, a continuació la ceba i tot seguit les gambes.
Seguidament escórrer el pa que haurem posat en remull amb llet i afegir als ingredients fregits. Si quedés una massa seca, afegir llet. Agregar tomàquet concentrat, ous durs ratllats i salpebrar.
Farcir els calamars, lligar-los amb un escuradents, enfarinar i fregir. Reservar.
Per fer la salsa, posem una ceba a quarts, els caps i les pells de les gambes i els grans d’all en una paella i ho fregim una estona. A continació hi afegirm vi i tomàquet concentrat i ho deixem coure 10 minuts. Si quedés sec, se li pot afegir fumet. Passar aquesta salsa pel colador xinés. Ratllar les ametlles i incorporar-les a la salsa.
Posar els calamars en una cassola i regar amb la salsa i els pèsols i coure 10 minuts més.
Retroenllaç: Calamars farcits amb crema de gambes i ametlles | Celler-Adocse