- 150 gr pernil salat
- 1 ceba
- 1 cullerada sopera de tomàquet concetrat
- 8 filets de vedella tallada fina (millor de tapa plana)
- 4 carxofes (també es pot fer amb xampinyons o espinacs)
- brou de carn
- oli
- farina
- 1 llimona
- 100 ml xerès
Netejar les carxofes i tallar-les a trossos petits. Posar a bullir aigua amb una cullerada de farina i el suc d’una llimona, coure durant 5 minuts i refrescar amb aigua freda.
Trinxar el pernil i posar-lo sobre els filets juntament amb un parell de trossets de carxofa. Enrotllar-los i cosir-los amb un escuradents. Passar-los per farina i reservar.
En una saltejadora amb oli fregir la ceba ben trinxada i un cop daurada afegir el xerès, deixar evaporar i afegir el tomàquet concentrat. Coure una mica i afegir els filets, cobrir amb el brou de carn i coure durant 30-40 minuts fins que la carn estigui cuita. (es pot coure al forn, o bé al foc, però si es fa al foc s’ha d’anar remenant i vigilar si s’ha d’afegir brou).
Es pot acompanyar amb bolets, patates, arrós salvatge, …