Rotllets (popietes) de vedella amb carxofa i pernil

  • 150 gr pernil salat
  • 1 ceba
  • 1 cullerada sopera de tomàquet concetrat
  • 8 filets de vedella tallada fina (millor de tapa plana)
  • 4 carxofes (també es pot fer amb xampinyons o espinacs)
  • brou de carn
  • oli
  • farina
  • 1 llimona
  • 100 ml xerès

Netejar les carxofes i tallar-les a trossos petits. Posar a bullir aigua amb una cullerada de farina i el suc d’una llimona, coure durant 5 minuts i refrescar amb aigua freda.

Trinxar el pernil i posar-lo sobre els filets juntament amb un parell de trossets de carxofa. Enrotllar-los i cosir-los amb un escuradents. Passar-los per farina i reservar.

En una saltejadora amb oli fregir la ceba ben trinxada i un cop daurada afegir el xerès, deixar evaporar i afegir el tomàquet concentrat. Coure una mica i afegir els filets, cobrir amb el brou de carn i coure durant 30-40 minuts fins que la carn estigui cuita. (es pot coure al forn, o bé al foc, però si es fa al foc s’ha d’anar remenant i vigilar si s’ha d’afegir brou).

Es pot acompanyar amb bolets, patates, arrós salvatge, …

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s