Carxofes farcides de brandada de bacallà amb salsa de tomàquet

  • 100 gr avellanes torrades (o 50 ametlles + 50 avellanes)
  • 3 tomàquets madurs
  • 6 grans d’all
  • 500 gr bacallà sec (remullat)
  • 200 ml crema de llet (o llet)
  • 200 ml oli
  • 4 carxofes
  • 1 llimona
  • farina

Netejar les carxofes i tallar el peu i la part superior. Posar a bullir amb un raig de suc de llimona i una cullerada de farina. Quan estiguin cuites, refrescar i reservar.

Posar el bacallà dessalat i una fulla de llorer en un cassó i coure’l durant 10 minuts. Un cop cuit, esqueixar-lo amb les mans.

A foc mínim, posar 200 ml d’oli amb 3 grans d’alls laminats i deixar que es vagi aromatitzant molt lentament.

Paral·lelament, escalfar la crema de llet.

Abocar al bacallà esmicolat molt poc a poc la crema de llet calenta i l’oli aromatitzat amb alls (però sense els alls). Anar alternant els dos líquids i barrejar bé amb l’ajuda d’un morter. Ha de quedar com una crema fina.

Escalivar els tomàquets i 3 grans d’all. Picar els fruits secs a un morter i un cop picats fins, afegir-hi els tomàquets i alls escalivats i pelats. Afegir-hi oli fins obtenir una salsa fina. Si cal, passar la salsa pel minipímer.

Obrir les carxofes en forma de flor i posar-hi entre les fulles la brandada de bacallà. Posar-hi la salsa de tomàquet a sobre i enfornar uns minuts abans de servir.

One thought on “Carxofes farcides de brandada de bacallà amb salsa de tomàquet

  1. Retroenllaç: Carxofes farcides de brandada de bacallà amb salsa de tomàquet | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s