Mandonguilles amb sípia

  • 4 tomàquets madurs
  • tomàquet concentrat
  • 2 cullerots de brou o aigua
  • 2 sípies fresques de 400 gr (millor sípia bruta)
  • 1/2 got de vi blanc, xerès o vi ranci
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 2 fulles de llorer
  • oli d’oliva, sal i pebre
    – Per a les mandonguilles:
  • 300 gr carn de porc picada
  • 250 gr carn de vedella picada
  • 1 llesca de pa sec remullada amb llet
  • 1 ou
  • 2 grans d’all
  • julivert
  • farina

Barrejar les carns amb sal, pebre i un ou. Escórrer el pa remullat amb llet i afegir-lo a la carn.

Trinxar la ceba, ratllar els tomàquets i picar l’all i el julivert.

Netejar les sípies i tallar-les a trossos. Fregir-la i quan s’hagi evaporat l’aigua, afegir el vi.
Un cop evaporat el vi, agregar la ceba i deixar que s’estovi. Afegir el tomàquet ratllat, el llorer, una mica de tomàquet concentrat i una mica de brou i que vagi fent xup-xup.

Fer les mandonguilles, enfarinar-les i fregir-les en oli d’oliva en un cassó. Afegir-les al sofregit amb la sípia.

Remenar i enfornar (abaix amb turbo si n’hi ha, a 180º) uns 30 minuts.

2 thoughts on “Mandonguilles amb sípia

  1. Retroenllaç: Mandonguilles amb sípia | Plats guapus de l'Anna Mª

  2. Retroenllaç: Mandonguilles amb sípia | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s