- 4 tomàquets madurs
- tomàquet concentrat
- 2 cullerots de brou o aigua
- 2 sípies fresques de 400 gr (millor sípia bruta)
- 1/2 got de vi blanc, xerès o vi ranci
- 1 ceba
- 1 gra d’all
- 2 fulles de llorer
- oli d’oliva, sal i pebre
– Per a les mandonguilles: - 300 gr carn de porc picada
- 250 gr carn de vedella picada
- 1 llesca de pa sec remullada amb llet
- 1 ou
- 2 grans d’all
- julivert
- farina
Barrejar les carns amb sal, pebre i un ou. Escórrer el pa remullat amb llet i afegir-lo a la carn.
Trinxar la ceba, ratllar els tomàquets i picar l’all i el julivert.
Netejar les sípies i tallar-les a trossos. Fregir-la i quan s’hagi evaporat l’aigua, afegir el vi.
Un cop evaporat el vi, agregar la ceba i deixar que s’estovi. Afegir el tomàquet ratllat, el llorer, una mica de tomàquet concentrat i una mica de brou i que vagi fent xup-xup.
Fer les mandonguilles, enfarinar-les i fregir-les en oli d’oliva en un cassó. Afegir-les al sofregit amb la sípia.
Remenar i enfornar (abaix amb turbo si n’hi ha, a 180º) uns 30 minuts.
Retroenllaç: Mandonguilles amb sípia | Plats guapus de l'Anna Mª
Retroenllaç: Mandonguilles amb sípia | Celler-Adocse