Carquinyolis

  • 1 llimona pelluda
  • 1/2 cullerada de canyella en pols
  • 1 cullerada de llevat en pols
  • 100 gr d’ametlles crues amb pell
  • 1 ou
  • 100 gr sucre
  • 175 gr farina

Remullar les ametlles amb aigua freda durant 15 minuts.

Fer un volcà amb la farina i afegir-hi el llevat, el sucre i la canyella. Afegir un ou batut (guardar-ne una mica per pintar abans d’enfornar). Afegir la pell de llimona ratllada i un polsim de sal.

Amb una forquilla barrejar els ingredients i tot seguit fer-ho amb les mans. Incorporar les ametlles ben escorregudes i anar treballant la massa.

Fer dues tires amb la massa de 3 cm d’ample per 1,5 cm de gruix. Pintar les tires amb ou.

Enfornar durant 15-20 minuts a 200-220º. Treure les tires del forn, deixar refredar una mica i tallar els carquinyolis en diagonal.

Tornar a enfornar uns 4 minuts per cada costat.

One thought on “Carquinyolis

  1. Retroenllaç: Carquinyolis | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s