- 1 llimona pelluda
- 1/2 cullerada de canyella en pols
- 1 cullerada de llevat en pols
- 100 gr d’ametlles crues amb pell
- 1 ou
- 100 gr sucre
- 175 gr farina
Remullar les ametlles amb aigua freda durant 15 minuts.
Fer un volcà amb la farina i afegir-hi el llevat, el sucre i la canyella. Afegir un ou batut (guardar-ne una mica per pintar abans d’enfornar). Afegir la pell de llimona ratllada i un polsim de sal.
Amb una forquilla barrejar els ingredients i tot seguit fer-ho amb les mans. Incorporar les ametlles ben escorregudes i anar treballant la massa.
Fer dues tires amb la massa de 3 cm d’ample per 1,5 cm de gruix. Pintar les tires amb ou.
Enfornar durant 15-20 minuts a 200-220º. Treure les tires del forn, deixar refredar una mica i tallar els carquinyolis en diagonal.
Tornar a enfornar uns 4 minuts per cada costat.
Retroenllaç: Carquinyolis | Celler-Adocse