- 4 llesques de pa de pagès
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 2 grans d’all
- 1 fulla de llorer
- 2 cebes
- 3 tomàquets madurs
- 400 gr de bacallà esqueixat dessalat
- all i oli
Tallar a rodanxes o a daus i fregir en el següent ordre: pebrot vermell, pebrot verd i ceba. Trinxar all i afegir el llorer. Coure a foc baix i passats 10 minuts hi agreguem el tomàquet. 2 minuts després una mica d’aigua perquè no quedi massa sec. Coure tapat fins que estigui ben cuit, rectificar de sal i pebre i retirar del foc.
Per muntar el plat, posar la samfaina sobre el pa torrat, a sobre el bacallà i una cullerada d’all i oli. Posar el forn aquestes torrades durant 3-4 minuts.
Retroenllaç: Espardenya de samfaina i bacallà gratinada amb all i oli | Celler-Adocse