Bunyols de quaresma

  • 250 ml aigua
  • 100 gr mantega
  • 125 gr farina
  • 3-4 ous petits
  • oli de girasol
  • sal
  • anís sec (opcional, però molt bo! :)

Surten uns 40 bunyols amb aquestes quantitats.

En un cassó amb l’aigua freda, posar-hi la mantega a trossos petits i una mica de sal. Posar al foc i anar desfent la mantega sense que arribi a bullir.

Mentrestant, tamisar la farina amb un colador de reixeta i just quan comenci a bullir, retirar del foc i afegir la farina tamisada. Remenar molt bé, fent voltes i partint la massa amb l’espàtula de fusta a la vegada fins que quedi una pasta molt compacta que es desenganxi del cassó.

Si s’hi vol posar anís, fer-ho ara.

Afegir dos ous sencers, millor d’un en un i anar remenant. La pasta es deslligarà però després es tornarà a quedar lligada. El tercer ou, millor batre’l apart i afegir la quantitat que veiem que necessita la massa perquè quedi compacta però “correosa”. Potser caldrà afegir un altre ou… però sempre és millor quedar curt d’ou que passar-se.

Quan estigui la massa feta, amb dues culleretes de cafè mullades amb oli, fer les boletes de massa petites i col·locar-les en una safata untada amb oli perquè no s’enganxin. Anar-les fregint en un cassó amb molt oli, que ha d’estar calent però no treure fum, a foc mig-baix. No ficar-ne moltes perquè s’inflen bastant.

Escòrrer sobre un paper de cuina i posar-hi anís (si es vol) i sucre.
————————————————————————————————–
S’hi pot fer un forat amb l’ajuda d’un llapis embolicat amb paper i farcir-los de nata, trufa o crema.

A la barreja de la pasta, s’hi pot posar bacallà esqueixat, all i julivert i podem fer bunyols de bacallà.

Amb aquesta massa amb les quantitats exactes, es poden fer lioneses, 25 minuts al forn.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s