Bunyols de l’Empordà

  • 3 ous mitjans
  • 50 gr mantega
  • 20 gr llevat de pa
  • 450 gr farina
  • 60 gr sucre + sucre per arrebossar
  • 50 ml llet
  • anís
  • canyella en pols (o vainilla)
  • una cullerada d’anís mólt (opcional)
  • ratlladura de la pell d’una llimona
  • un pessic de sal
  • oli per fregir

Remenar la llet tèbia amb el llevat i 100 gr de farina. Amassar i formar una bola. Untar-la amb oli perquè no faci pell.

Deixar-la fermentar tapada amb un drap net durant 30 minuts en un lloc atemperat (a la nevera no!)

Amb la farina sobrant fer un volcà. Al centre posar-hi la mantega tova, els ous, la sal, el sucre, una copa d’anís, la canella, l’anís mòlt i la pell de llimona. Barrejar tot bé, primer amb una forquilla i després amb les mans.

Quan s’hagi obtingut una massa fina afegir-hi la massa fermentada. Picar la massa sobre el marbre enfarinat.  Quan s’hagi treballat bé la massa, untar-la bé amb oli i guardar-la en un lloc tebi per accelerar la fermentació. La massa ha de doblar el volum inicial. Aquest procés triga unes 2 hores.

Escalfar oli en un cassó, i fer boles i fer-hi un forat al mig. Fregir amb l’oli no molt calent perquè aquesta pasta es crema molt fàcilment.

Treure els bunyols de l’oli, escórrer i ruixar-los amb anís i arrebossar-los amb sucre.

Si no es mengen immediatament, millor guardar-los en una caixa metàlica.

One thought on “Bunyols de l’Empordà

  1. Retroenllaç: Bunyols de l’Empordà | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s