- 4-6 trossos de morro de bacallà
- 50 gr ametlles torrades
- pebre vermell dolç i picant
- 100 gr panses malaguenyes
- 2 grans d’all
- fumet o brou de peix
- farina
- julivert
- oli i sal
Per als bunyols:
- 70 gr farina
- 2 clares d’ou
- 4 cullerades d’oli
- 4 cullerades de llet
Remullar les panses malaguenyes en xerès, oporto, vi ranci o aigua durant 30 minuts com a mínim.
Enfarinar el bacallà 2 vegades i fregir-lo lleugerament en un cassó amb molt oli de gira-sol amb la pell cap amunt.
Fer una picada amb ametlles, all, julivert, sal i el pebre dolç i picant i quan estigui ben picat, afegir 2 cullerots de fumet o brou.
Posar el bacallà (amb la pell cap avall) en una safata per anar al forn, les panses escorregudes i la picada per sobre. Enfornar 10-15 minuts.
També es pot coure en una cassola durant 15 minuts.
Per fer els bunyols, batre 2 clares a punt de neu i barrejar amb la farina tamisada, 4 cullerades d’oli i 4 de llet. Afegir sal, all i julivert trinxats, remenar i fregir en abundant oli.