Bacallà a la talamanquina

  • 4-6 trossos de morro de bacallà
  • 50 gr ametlles torrades
  • pebre vermell dolç i picant
  • 100 gr panses malaguenyes
  • 2 grans d’all
  • fumet o brou de peix
  • farina
  • julivert
  • oli i sal

    Per als bunyols:

  • 70 gr farina
  • 2 clares d’ou
  • 4 cullerades d’oli
  • 4 cullerades de llet

Remullar les panses malaguenyes en xerès, oporto, vi ranci o aigua durant 30 minuts com a mínim.

Enfarinar el bacallà 2 vegades i fregir-lo lleugerament en un cassó amb molt oli de gira-sol amb la pell cap amunt.

Fer una picada amb ametlles, all, julivert, sal i el pebre dolç i picant i quan estigui ben picat, afegir 2 cullerots de fumet o brou.

Posar el bacallà (amb la pell cap avall) en una safata per anar al forn, les panses escorregudes i la picada per sobre. Enfornar 10-15 minuts.
També es pot coure en una cassola durant 15 minuts.

Per fer els bunyols, batre 2 clares a punt de neu i barrejar amb la farina tamisada, 4 cullerades d’oli i 4 de llet. Afegir sal, all i julivert trinxats, remenar i fregir en abundant oli.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s