- 1 tros de rap
- 1 calamar o sípia
- 500 gr tomàquets madurs
- 10-12 musclos
- 4-6 llagostins
- 4 salsitxes
- 250 gr pollastre
- 1 tros de llom
- 1-2 cebes tendres
- 1 ceba de Figueres
- 100 gr pèsols
- 400 gr arròs
- safrà, sal
- 3 grans d’all
Ratllar els tomàquet. Pelar els llagostins crus.
En una cassola amb oli fregir les closques de llagostí, 1 ceba a trossos, 2 grans d’all, llorer, 1 raig d’anís, 1 cullerada de tomàquet concentrat, farigola, julivert, sal i pebre. Fregir una estona i afegir aigua calenta. Bullir 30 minuts.
Tallar la carn i el peix a trossos. Bulir els musclos i un cop cuits, treure la closca.
Fregir la carn i després el peix.
Fregir una ceba trinxada fins que quedi ben estovada. Afegir el tomàquet ratllat, fregir una mica i afegir la carn i el peix. Incorporar l’arròs i arrossejar 3-4 minuts.
A continuació agregar els pèsols i 2 mides d’aigua per una d’arròs.
Coure al forn o al foc 18 minuts.