Llom farcit de cireres i ametlles amb salsa de cireres

  • 1 tros de llom 
  • 100 gr ametlles crues i ratllades
  • 1 ou
  • 500 gr ametlles
  • 25 gr mantega
  • 2 cullerades de sucre
  • vi d’oporto
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba
  • sal, pebre i oli d’oliva

Rentar i desossar les cireres i posar la meitat en un cassó amb una mica de mantega i sucre, fer coure una mica, afegir un got d’oporto i deixar reduir.

En un bol, batre un ou, afegir-hi les ametlles i el puré de cireres sense el líquid de la cocció.

Tallar el llom i que quedi obert com un llibre. Farcir-lo amb la barreja anterior i lligar-lo amb cordill de cuina.

En una saltejadora amb oli i llard (opcional el llard) daurar el llom sense donar-hi la volta perquè cauria el farcit. Perquè es dauri la part superior, anar-ho “regant” amb l’oli  amb ajut d’una cullera. Un cop daurat, salpebrar i afegir la ceba i la pastanaga a trossos.

Posar al forn durant 15 minuts, afegir una mica de la reducció d’oporto del puré de cireres que hem fet abans i deixar coure 30 minuts més.

Fer una altra salsa de cireres sense ou i ametlles, i si hagués sobrat farcit, afegir-lo un cop aquesta segona salsa estigués feta.

Tallar la carn un cop estigui freda i acompanyar amb la salsa de cireres.

One thought on “Llom farcit de cireres i ametlles amb salsa de cireres

  1. Retroenllaç: Llom farcit de cireres i ametlles amb salsa de cireres | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s