- 1 tros de llom
- 100 gr ametlles crues i ratllades
- 1 ou
- 500 gr ametlles
- 25 gr mantega
- 2 cullerades de sucre
- vi d’oporto
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- sal, pebre i oli d’oliva
Rentar i desossar les cireres i posar la meitat en un cassó amb una mica de mantega i sucre, fer coure una mica, afegir un got d’oporto i deixar reduir.
En un bol, batre un ou, afegir-hi les ametlles i el puré de cireres sense el líquid de la cocció.
Tallar el llom i que quedi obert com un llibre. Farcir-lo amb la barreja anterior i lligar-lo amb cordill de cuina.
En una saltejadora amb oli i llard (opcional el llard) daurar el llom sense donar-hi la volta perquè cauria el farcit. Perquè es dauri la part superior, anar-ho “regant” amb l’oli amb ajut d’una cullera. Un cop daurat, salpebrar i afegir la ceba i la pastanaga a trossos.
Posar al forn durant 15 minuts, afegir una mica de la reducció d’oporto del puré de cireres que hem fet abans i deixar coure 30 minuts més.
Fer una altra salsa de cireres sense ou i ametlles, i si hagués sobrat farcit, afegir-lo un cop aquesta segona salsa estigués feta.
Tallar la carn un cop estigui freda i acompanyar amb la salsa de cireres.
Retroenllaç: Llom farcit de cireres i ametlles amb salsa de cireres | Celler-Adocse