- 1,5 kg de patates de bona qualitat
- 40 gr mantega i oli d’oliva
- 1 llauna d’anxoves
- 1 llauna de tonyina gran
- 3 tomàquets vermells
- 3 ous durs
- olives farcides
- enciam
- maionesa
Pelar les patates, bullir-les en aigua amb sal i un cop cuites, escórrer i passar-les pel passapurés, afegir la mantega i remenar bé.
A continuació obrir les llaunes i escórrer bé el líquid. Trinxar les olives, la tonyina, les anxoves, els ous durs i els tomàquets. Barrejar tot en un bol amb 3 cullerades de maionesa.
Muntar el plat amb l’ajuda d’un motlle, posar una capa de puré de patates, després farcit, més puré, de nou farcit i acabar amb puré. Cobrir amb maionesa i decorar amb anxoves i olives (per exemple)
Aquest plat també es pot fer amb carn de cranc, pernil, piquillos,…
Retroenllaç: pastís d’estiu de puré de patates « marujeando