Mandonguilles selectes

  • 250 gr carn picada de porc
  • 250 gr carn picada de vedella
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pastanaga
  • 1 tros de porro
  • 2-3 tomàquets madurs
  • 100 gr pernil salat no molt fi
  • 1 got de xerès o vi ranci
  • 1 ou
  • llet
  • 2 grans d’all
  • 12 cebes del platillu o escalunyes
  • farina de galeta
  • 250 gr figues seces
  • 1 got de vi negre
  • 40 gr mantega
  • conyac o whisky

Rentar amb aigua freda les figues i després deixar-les en remull en aigua calenta.

En un bol barrejar les 2 carns, l’ou, el julivert trinxat, el conyac i l’all. Salpebrar i afegir llet i farina de galeta i fer les mandonguilles. Enfarinar-les, fregir-les i reservar-les.

En el mateix oli sofregir les verdures tallades molt fines i quan estiguin toves afegir el vi, deixar evaporar i seguir coent lentament. Al final afegir les figues hidratades.Incorporar les mandonguilles i enfornar uns minuts perquè es cogui tot junt.

Pelar les cebetes i en un cassó amb mantega daurar-les, afegir el sucre i el xerès i coure fins que estiguin toves.

Fer una brotxeta amb una cebeta, el pernil i una figa i servir.

One thought on “Mandonguilles selectes

  1. Retroenllaç: Mandonguilles selectes | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s