- 250 gr carn picada de porc
- 250 gr carn picada de vedella
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- 1 pastanaga
- 1 tros de porro
- 2-3 tomàquets madurs
- 100 gr pernil salat no molt fi
- 1 got de xerès o vi ranci
- 1 ou
- llet
- 2 grans d’all
- 12 cebes del platillu o escalunyes
- farina de galeta
- 250 gr figues seces
- 1 got de vi negre
- 40 gr mantega
- conyac o whisky
Rentar amb aigua freda les figues i després deixar-les en remull en aigua calenta.
En un bol barrejar les 2 carns, l’ou, el julivert trinxat, el conyac i l’all. Salpebrar i afegir llet i farina de galeta i fer les mandonguilles. Enfarinar-les, fregir-les i reservar-les.
En el mateix oli sofregir les verdures tallades molt fines i quan estiguin toves afegir el vi, deixar evaporar i seguir coent lentament. Al final afegir les figues hidratades.Incorporar les mandonguilles i enfornar uns minuts perquè es cogui tot junt.
Pelar les cebetes i en un cassó amb mantega daurar-les, afegir el sucre i el xerès i coure fins que estiguin toves.
Fer una brotxeta amb una cebeta, el pernil i una figa i servir.
Retroenllaç: Mandonguilles selectes | Celler-Adocse