- 2-3 peus de porc
- 8-12 escamarlans
- 1 ceba
- 3 tomàquets
- 1 cullerada de farina
- julivert
- fumet
- un tros de xocolata
- 2 llesques de pa torrat o carquinyolis
- 1 copa de moscatell o vi ranci
- 8 ametlles
- 2 grans d’all
Rentar i tallar els peus per la meitat, posar-los a bullir amb aigua freda, llorer, pebre en gra o claus, una ceba, oli i sal.
En una saltejadora amb una mica d’oli, saltejar els escamarlans, reservar-los i fregir la ceba trinxada i un cop fregida afegir els tomàquets ratllats. Incorporar el vi, remenar i agregar la farina i deixar reduir.
Afegir el fumet, posar els peus de porc i deixar coure. Fer la picada amb les ametlles, el pa, els alls i la xocolata, dissoldre-la amb fumet i agregar a la cassola. Deixar coure tot uns 10 minuts, incorporar els escamarlans i servir amb julivert.
Retroenllaç: Peus de porc amb escamarlans | Celler-Adocse