- 12 fulles de lasanya
- 2 albergínies
- 4 tomàquets grans madurs
- 150 gr formatge burgos
- 100 gr olives negres d’Aragó (o olivada)
- emmental ratllat per gratinar
- oli, sal, pebre
Bullir les plaques de lasanya com s’indica al paquet.
Tallar les albergínies al llarg amb una mandolina o vigilar que quedin molt fines. (També es poden tallar a rodanxes). Fer-les a la planxa o enfarinar-les molt lleugerament i fregir-les.
Tallar els tomàquets a rodanxes molt fines (millor amb un ganivet de serra). Treure el pinyol de les olives i picar-les
En una safata que pugui anar al forn, disposar una capa de plaques de lasanya, una d’albergínies, tomàquet, formatge burgos a rodanxes i les olives. Posar-hi una mica d’oli i sal i orenga.
Perquè la lasanya no es desmunti tant, el següent pis de plaques de lasanya s’han de posar en perpendicular de com s’ha posat el primer pis. S’han d’anar capiculant els pisos i no posar-los tots en la mateixa direcció.
Fer 3 pisos de plaques de lasanya i 2 de farcit.
Cobrir amb emmental i gratinar. Es pot fer per al dia següent i menjar freda.
Retroenllaç: Lasanya d’albergínia i tomàquets | Celler-Adocse