Empanada de tonyina

  • 500 gr farina empanada
  • 100 ml aigua
  • 2 ous
  • 150 ml oli
  • 100 ml vi blanc
  • 1 royal (o gasificant-litines)
  • sal i una mica de pebre vermell
  • 300 gr tonyina
  • 2 ous durs
  • 1 pebrot vermell escalivat
  • 100 gr olives sense pinyol
  • 500 gr cebes

Fer un volcà amb la farina i el llevat, al mig afegir l’oli, el vi blanc, 1 ou, sal, el pebre vermell i l’aigua. Treballar-ho amb una forquilla i després amb les mans. La massa ha de quedar elàstica i que no s’enganxi. Afegir-hi més farina si cal.
Fer una bola amb la massa i deixar-la reposar tapada amb un drap durant 30 minuts (no cal posar-la a la nevera).

Tallar les cebes a rodanxes i coure-les amb una mica d’oli i sal fins que quedin confitades.

Estirar la pasta, fer un rectangle amb una meitat de la pasta, posar-hi una capa de cebes, la tonyina, els ous durs, el pebrot i la tonyina a trossets.

Tapar amb l’altra meitat de la pasta i fer una vora per tancar l’empanada. Pintar amb rovell d’ou batut amb aigua.

Coure al forn 190º durant 30 minuts.

empanada1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s