sushis guapus

L’arròs

Es pot fer servir arròs rodó, i s’ha de fer servir la mateixa quantitat d’aigua que d’arròs (es mesura en tasses o gots) (si es fa servir arròs japonès, cal afegir-hi més aigua).

Introduiu l’arròs en una cassola i renteu-lo vàries vegades fins que l’aigua surti neta. Vigileu que no es trenqui el gra d’arròs.

Poseu l’aigua i l’arròs a la cassola i deixeu reposar 30 minuts perquè els grans d’arròs absorveixin l’aigua (aquest pas no és completament necessari…)

Poseu la cassola a foc alt i quan bulli, baixeu-ho al mínim, seran uns 5 minuts o fins que no quedi aigua. Intentar no obrir massa la tapa.

Si us sobra arròs, el podeu congelar tapat amb paper film. Per descongelar es posa al microones a potència màxima.

Preparació de l’arròs

Per a 500 gr d’arròs necessitareu 70 ml de vinagre d’arròs + 50 gr sucre + 10 gr sal i opcionalment una culleradeta de mirin (sake dolç). Barrejar bé aquesta salsa.

Quan l’arròs estigui cuit, s’ha de refredar amb l’ajuda d’uns pai-pai o ventalls i a continuació, quan no estigui gaire calent, incorporar-hi el vinagre d’arròs i remenar amb compte de no trencar l’arròs.

Maki sushi

Ingredients: alga nori, arròs i ingredients al gust (alvocat, salmó, tonyina, cogombre, cranc, formatge, rúcula…)

Poseu l’alga sobre una esterilla amb la part brillant fora. Cobriu-la amb una capa d’arròs i deixeu un marge d’1-2 cm a la part superior. Afegiu-hi els ingredients, enrotlleu-la i a continuació talleu-la amb un bon ganivet mullant-lo amb aigua freda abans de tallar perquè no s’hi enganxi l’arròs.

Per fer California makis, es posa l’arròs, es dóna la volta a l’alga i el farciment es posa per l’altra banda.

Més tipus de sushi:

Niguiri sushi
Ingredients: arròs i ingredients al gust

Mulleu-vos les mans amb aigua perquè no s’enganxi l’arròs. Poseu-vos un tros de peix al palmell de la mà esquerra i a sobre una boleta d’arròs i anar apretant amb dos dits de la mà dreta perquè quedi enganxat l’arròs al peix.

Truita Japonesa
Ingredients: 2 ous, 1/2 cullerada de sucre, salsa de soja, avecrem en pols.

Aboqueu a una paella antiadherent una mica de truita i anar-la enrotllant sobre sí mateixa. Anar afegint  l’ou batut i anar enrotllant la truita de manera que al final quedarà un rotllet rectangular gruixut. Un cop s’hagi refredat una mica, talleu-la a tires llargues.

Te maki sushi
Partir una alga per la meitat amb la part brillant fora. Farcir amb els ingredients que es vulgun i enrotllar perquè quedi amb forma de cucurutxo.

Gunkan sushi
Dividiu una alga en cinc trossos. Feu una boleta d’arròs i envolteu-la amb un tros d’alga. Deixeu-hi un tros a la part superior per posar-hi l’ingredient escollit.

Temari sushi
Poseu un tros de peix sobre un tros de paper film, a sobre una boleta d’arròs i tancar el film donant-li forma de bola. És com el niguiri però més petit.

2 thoughts on “sushis guapus

  1. Animeu-vos a fer-ho! Sembla difícil però no ho és. Fins i tot és divertit i podeu fer Makis molt originals. Itadakimas!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s