- 4 trossos de bacallà
- 500 gr tomàquets madurs
- un tros de bitxo
- 6 grans d’all
- pebre vermell
- 150 gr mantega
- 250 gr farina
- 1 ou
Fer un volcà amb la farina, afegir-hi 1 ou, la mantega tova i un polsim de sal. Barrejar bé i afegir una mica d’aigua freda si cal perquè quedi una massa compacta. Tapar i deixar 30 minuts a la nevera.
Assecar el bacallà i enfarinar-lo 2 vegades. Fregir-lo en un cassó amb oli abundant.
En una saltejadora posar una mica d’oli de fregir el bacallà i els grans d’all laminats. Posar-hi una mica de bitxo i quan estigui daurat els tomàquets ratllats. Quan porti una estona coent-se, agregar el pebre vermell.
Esmicolar el bacallà i afegir-lo a la salsa i deixar coure tot junt una estona.
Folrar un motlle amb la pasta brisa, punxar-la i enfornar fins que estigui gairebé cuita. Poc abans d’acabar la cocció, abocar el bacallà a l’ajoarriero a la tarta i enfornar uns minuts.
Retroenllaç: Tartaletes de bacallà a l’ajoarriero | Celler-Adocse