- 4 llonzes de porc (però es pot fer amb qualsevol tipus de carn)
- 250 ml caldo
- 1 ceba
- all i julivert
- vi blanc o xerès
- 1 cullerada tomàquet concentrat
Per als nius de patata:
- 200 gr xampinyons
- 4 llesques de pa de pagès o bimbo
- 70 gr mantega
- all i julivert
- 1 ou
- formatge ratllat
- 500 gr patates vermelles
Saltejar la carn amb oli, passar-les per farina i salpebrar.
En el mateix oli, sofregir la ceba tallada a làmines i quan estigui “rehogada” afegir un got de vi, deixar evaporar i afegir una cullerada de farina. Remenar i posar-hi un gra d’all, el tomàquet concentrat i el caldo. Afegir la carn i posar al forn durant 10-15 minuts.
Mentrestant, bullir les patates pelades i trossejades. Aixafar-les i afegir la mantega, rovell d’ou, sal i pebre.
Netejar els xampinyons, tallar-los a làmines fines i saltejar-los amb mantega i oli, i afegir all i julivert.
Torrar una mica el pa i amb l’ajuda d’una màniga pastissera dibuixar una vora amb puré de patates sobre la torrada i al centre posar-hi els xampinyons. Enfornar 5 minuts i servir amb la carn.
Retroenllaç: Llonzes de porc amb nius de patata | Celler-Adocse