Bacallà en escabetx

  • 4-6 talls de bacallà dessalat (o tonyina, caballa, truites)
  • llorer, romaní, pebre dolç, sajolida
  • 200 ml vinagre de bona qualitat (vi, cava…)
  • mig all
  • oli d’oliva verge
  • 1 got de vi blanc o d’aigua

Posar a escalfar l’oli en un cassó. Enfarinar dos cops el bacallà i fregir-lo amb la pell cap amunt. Reservar.

Amb un got de fregir el peix, daurar els alls sense pelar i oberts per la meitat. A mitja cocció afegir les herbes aromàtiques, el pebre dolç, coure una mica i afegir el vinagre i el vi. Fer que bulli uns instants i quan hagi reduït una mica aquesta barreja, treure del foc i afegir el bacallà.

Deixar reposar 24 hores abans de menjar.

Pot aguantar una setmana a la nevera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s